Blog Afiq Ikmal : 2014

Jom terjah entry yang lain

20 December 2014

New Card

Next entry for today!

Just nak share my new card...If ada apa2 nak usulkan just message to number kat card tu...If ade permintaan penulisan khat boleh PM...(lebih kepada penulisan Letterhead dan logo)

 

Message,wechat dan whatsapp sahaja :D... Hope boleh selesaikan masalah berkaitan khat...





Moment wechat vs blog

Hye reader, 

Bila cerita moment wechat vs blog...rasa-rasa moment wechat lagi penuh kot compared to this blog...hahaha rasa tak dak masa nk tulis...asyik lebihkan wechat jer hahaha...Stiap hari at least ada jugak 1 moment...

Tup2 moment result PT3 nak keluar....GETAQQ gila weyh...sapa tak takut,tpi dah redha apa-apa pun nak jadi n macam mane result dh tak kisah...hahaha macam orang lain kisah :P ... Memang tak target pun dapat straight A's ...cmne pun takpe...

Back to the TITLE...nak tanya reader...ada lagi ke reader blog ni??? dulu ramai la jugak sekarang mcam kurang ja...hahaha....sebab tu lebihkan wechat dari blog...bukan nak merajuk reader tak mau masuk blog tapi senang lagi capai phone n terus bukak wechat...nak tulis blog ...lbih selesa kot guna Lappy...rasanyalah ...

Sorry kalau ada lagi reader setia nak baca blog ni...lama sangat-sangat tak tulis...Blog ni pun tak banyak sangat perubahan....biasa2 ja kekal macam dulu2...lepas ni klau rajin saya tulis la apa2...Tapi patut atau tak saya 'pencen' jadi blogger nanti saya fikir lain...Any suggestion??? 

OK lah saya tinggalkn ID wechat ni kalau ada apa2 contact la

ID~Afiqikmal_99

Until here for this time guys...bye

22 October 2014

"I Want to Touch A Dog" issue

Morning! 
Kecoh 1 Malaysia isu "I Want to Touch A Dog"...

Hukum sentuh anjing
  • *Dibolehkan bersebab contohnya anjing berburu,anjing luka dsb
  • *Dalam Mazhab Al Imam As Syafiie Rahimahullah haram sentuh anjing tanpa sebab ...anjing ni najis Mughallazhah(besar)...
  • *Cara menyucikan najis 1 air tanah 6 air mutlak 
 Dalam kitab terjemahan Fathul Mu'in bab anjing dan babi...

  وككلب وخنزير, وفرع كل منها مع الاخر او مع غيرهTermasuk najis : Anjing,Babi,keturunan masing-masing dalam tunggal jenis atau berkahwin(kacukan) dengan binatang lain.
So, pegang sesuka hati dikira haram inikan pula peluk anjing ...Fikir-fikirkanlah...Dalam subjek Pendidikan Islam darjah 3 pon ada...benda-benda najis dan boleh ke tak nak pegang.....memang tak la nak pegang ....

I'm back

After berbulan-bulan tak update blog...terasa nak update balik...actually tahun ni la paling sibuk sekali dengan PT3,PBS dll...Rindu blog ni sesangat...Alhamdulillah habis dah PT3 so boleh sambung blogging balik kot :)..hope cmtu la...

For my PT3 I hope I will get straight A's but....mampu ker aku??? mampu tak mampu belakang crite jnji dh settlekan apa yang tak settlekan lagi...Seriously soalan Math n PI susah giler....tambah-tambah soalan KBAT perghhhh macam SPM n mungkin kalah U...Cer bayangkan soalan yang dia suruh fikir sendirii n bagi hujah untuk menyokong pendapat perghh memang kena kaitkan apa yang tahu laaa...

Ermm soalan KBAT ni untuk students ke parents tak kesah la benda dah lepas jangan nk ingat balik...Blog ni macam sunyi jer...reader pon dah takde mungkin hihi

Skarang dah free so banyak keje boleh buat ...n of course calligraphy tak boleh tinggal la...even sebelum periksa pon still dengan calligraphy tu...nak buka tempahan segan la huahahaha...tunggu terror sikit boleh la..

Ok..until here for this time...happy dewali 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...