Blog Afiq Ikmal : February 2013

Jom terjah entry yang lain

27 February 2013

Sibuk gila!!!

Hye!!! lama jugak tak update tunggu time jer bila nak update hurmm... Ok now i'm busy gilerrr kerja skolah pon kalau tak der sehari tak sah...Hurmmmm bila masa nak update blog tersayang nih eheh...

Serius aku tak tipu blog nih dah tergendala!!! grrr sapa nak urus??? ok takpa i know i know......aku jugak yang kena urus hurmmm...Grrr nak cita habis-habislah...

Now,aku tengah study sambil buka blog nih...Seriously, aku rasa macam pelik bila tak buka blog lama!!! knapa erkkk??? Huh biarlah tunggu aku free dulu, habis exam rajinlah aku update blog nih...

Ok bye sedih plak nak tinggal blog ni kejap hurmmm...

16 February 2013

Esok dah nak sekolah

Hai uollzzz...esok dah nak skolah blog ni pon tak urus lagi denagn tutorial-nyer tips-nyer hahah...Kesian kat blog nih semakin hri semakin terabai...

Okay for the tuto aku tak tahu bila nak buat sempat ker tak tahu folio tak siap lagi, grrrr kerja skolah nth ada ker tak coz dh seminggu dh cuti raya china heheh...Ish tak kan ada kerja skolah kot hari khamis mana belajar..grrrrrrrr....

Biarlah janji folio tu dah sikit lagi tinggal cover jer...Hahah esok dah nak pegi skolah rasa cam nak cuti lama ja....Kahkahkah tak puas cuti..grrrrrrr XD..

Serius nak cuti panjang........hurm buat skolah sendiri lah senang...Tulah jawapan yang keluar kalau nak cuti panjang...

Ok..before post aku nak ucapakan "Gong Xi Fa Cai" heheh walaupon dah lewat hurmm biar lah.......Ok bye...

12 February 2013

Beberapa hari tak update

Hye uolls...lama aku tak update coz aku pegi balik kampung ada kenduri cousin...3 hari tuh aku balik sabtu sampai isnin...Nak update pon tak boleh coz orang ramai tido kat sana kang hilang laptop nie tak pasal...

Cousin aku tu perempuan aku tak ada gambar masa kenduri dia malas nak tangkap hehhe...but yang sebelah suami dia ada lah hehhe amik kat fb cousin aku lagi sorang.Kalau ada gambar aku letak...


Jom tengok gambar lain...


Nie aku punya...


Nie mak aku yang punya...

Apa benda tuh??? hehe badge untuk 'bentara' kenduri banyak giler....yang ayah aku punya ntah letak mana tak nak pakai sebab kerja banyak...Kan senang pakai badge jer terus tak payahlah pakai ribbon dengan bunga yang ntah pape lagi haaha...Tq to my cousin hehhe comel badge tu...

Ok lah nak out dah bye...



08 February 2013

Jom teman aku kat marshable

Hai gudnait...tak rasa nak tidur pon lagi boring alang-alang tak dak kerja post pilah apa pon...

Jom ler teman aku kat marshable huhuhu boring sikit jer yang add kahkahkah...Nak daftar??? senang jer klik sini...Menarik lah jugak ada tv onine,radio online,filem,drama terkini,cite P.Ramlee and banyak lagi serius...

Nah ni url aku punya marshable http://www.marshable.net/muhammad_afiq_ikmal/ kalau ada mase tolong add as friend yer.....

Okeyh jangan lupa add.....

07 February 2013

Tutorial 9: Kotak comel/blockquote versi2

Hai...lama tak post entri nih tuto seterusnyer ok...



Ikut langkah ni...

1.Login blogspot.

2.Template> edit HTML> tick expand widget.

3.Copy kod bawah nih.
.post-body blockquote {
4. ctrl+f dan paste kod di atas dan tekan enter.

5.Dah jumpa copy kod bawah nie pulak pastekan di atas / sebelum code .post-body blockquote {
background: #ceefff;
border-top: 1px dashed #3da7ee;
border-bottom: 1px dashed #3da7ee;
border-right: 7px solid #3da7ee;
border-left: 7px solid #3da7ee;
padding:6px;
}
Ungu: mengikut ketebalan kotak.
Merah: border boleh tukar mengikut kesukaan.
Kuning: warna background tengok sini
Hijau: warna border tengok sini

Langkah 2

Jika tidak menjumpai kod ini  .post-body blockquote {  copy kod bawah ni 
.post-body {
pastekan  .post-body blockquote { di atas code .post-body { supaya korang boleh masukkan code langkah kelima tadi

6.save lah hasil korang
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...