Blog Afiq Ikmal : Tips memilih antivirus

Jom terjah entry yang lain

06 December 2012

Tips memilih antivirus

Hai...kembali untuk koleksi tips...Okeyh...nampak tajuk kat atas tu...tips memilih antivirus...macam yang kita tahu banyak antivirus...sepeti:kaspersky,avira dan banyak lagi....tapi betulkah antivirus yang kita guna untuk PC/laptop???

Ini bergantung kepada apa yang kita buat dengan PC kita kalau untuk online memanjang tuh boleh lah guna jenis "Kaspersky" kalau untuk buat kerja microsoft ker paint ker (yang tidak menggunakan internet) pakai "Avira" jer yer....Tak semestinya jenama di atas banyak lagi jenama yang okey...

Banyak promosi download antivirus free....tapi dalam tempoh beberapa hari jer...Mana ada antivirus free...semua tuh kena bayar.

Jangan beli or download antivirus yang kita tak tahu,maknanyer yang jenama yang ntah apa-apa cap koman lah maknanyer hhahhaa....And elakkan download antivirus mungkin tak selamat sebab ada virus huhuhu...

Kalau guna internet tu pastikan antivirus-nya sesuai...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...