Blog Afiq Ikmal : Berat Blog

Jom terjah entry yang lain

14 December 2012

Berat Blog

Hai...pernah timbang blog? huh mesti yang tahu tu nak try klik sini.Ok dah klik situ letak url and klik test now,tapi ada banyak lagi penimbang blog nih huhuhu saya guna yang nih jer hehehhe...

Kalau dah buat tuh akan keluarlah  page size,load time dan lain2 tuh cuba lah...Nih berat blog aku.

 Camtuh lah nanti huhuh...mungkin kalau blog berat tuh buang lah widget yang tak penting dan menyemakkan blog gambar atau lain-lain yang memberatkan blog.

Kalau blog berat Page Rank pon turun...Nanti berat loading orang pangkah terus tak masuk blog huhuhu...blog aku pon lembab jugak hahahh...Rajin-rajinlah post and blogwalking untuk naikkan Page Rank...

Kalau blog ringan oklah loading laju taklah reader bosan nak tunggu... Entry best lagi seronok orang nak baca entry tuh huhuh...Ok bye 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...