Blog Afiq Ikmal : Sepah The Movie

Jom terjah entry yang lain

27 November 2012

Sepah The Movie

Hai...tengah pikir-pikir apa nak post,dapat idea lepas ada promo "Sepah The Movie"kali ni lain sikit diorang dah tak jadi adik beradik tapi kawan rapat dalam cite tu...

Sinopsis cerita:


Sepah gelak geli jejaka cross, menceritakan tentang ragam tiga lelaki berstatus bujang yang bergelar pekerja kilang elektronik di sebuah kilang berhampiran pekan kampung mereka, dan mereka terlalu obses pada motor cross.
Sepah yang berkawan rapat serta mempunyai hobi yang sama sejak kecil lagi, terpaksa menghadapi peristiwa yang telah melahirkan konflik persahabatan mereka, semenjak kemunculan seorang gadis cantik bernama “Ayu sofea”, yang mana bertugas di bahagian kawalan kualiti di kilang elektronik tempat mereka bekerja.
Maka berlaku, strategi dan juga ragam tiga lelaki bujang ini didalam situasi untuk memenangi hati “Ayu sofea”. Gadis yang berkacukan melayu bugis itu sangat pandai menyesuaikan diri bila berhadapan dengan karenah dan juga ragam tiga bujang sepah. Terjadilah sketsa serta babak-babak yang kelihatan membodohkan diri sendiri serta buli membuli sewaktu tiga bujang itu mengatur strategi. Namun semuanya gagal.
Sepah The Movie
Kegagalan tiga bujang itu memenangi hati “Ayu sofea” adalah puncanya disebabkan oleh kemunculan seorang pengurus baru di dalam kilang tersebut yang bernama “Based”. Based yang berlatarbelakangkan pendidikan luar negara serta berketurunan anak orang berada sangat mudah menghampiri Ayu Sofea dengan penampilan serta imejnya.
Situasi ini disedari oleh tiga lelaki bujang cross itu,dan telah melahirkan suatu sifat cemburu dan sakit hati.Kebetulan “Based” juga adalah penggemar motor cross dan mempunyai pasukannya sendiri.Maka dengan sifat lelaki jati,tiga lelaki bujang sepah itu mencabar pasukan based didalam suatu perlumbaan sihat.
Perlumbaan yang berlangsung disebuah ladang kelapa sawit dan telah mengundang kemalangan pada salah seorang tiga sahabat baik itu,iaitu Jep.Tiga lelaki bujang sepah menerima sindiran dan juga ejekan dari pasukan “Based”..
Tiga sekawan bujang sepah menyedari akan kesungguhan salah seorang dari mereka pada ayu sofea,iaitu jep.Mamat dan shuib mengalah dan bertekad membantu jep mendapatkan Ayu sofea Strategi yang licik diaturkan mamat dan shuib untuk memenangi hati ayu sofea pada jep.Namun apabila strategi ingin bermula sahaja,muncul based menjadi penghalangnya.
“Ayu sofea” menyedari bahawa Jep sangat cintakan ia,hinggakan jep sanggup melakukan segala-gala untuk memenangi hati ayu sofea.Namun ternyata based lebih bijak mengatur strategi.Based meminang ayu sofea dan peminangannya diterima keluarga ayu sofea,memandangkan kedudukan keluarga Based menyakinkan keluarga ayu sofea.
Situasi ini mengundang kecewa yang teramat sangat pada Jep serta sahabat rapatnya shuib dan mamat. Dua lelaki bujang sepah ini di dalam dilema apabila melihat keadaan Jep sudah tidak seperti dahulu.Shuib dan mamat mengatur strategi untuk mengembalikan keceriaan jep, namun semuanya gagal.
Jep dengan hati yang membara telah menemui keluarga ayu sofea memohon agar diputuskan talian pertunangan diantara Based dan Ayu sofea. Situasi ini melahirkan keadaan yang amat memalukan apabila Jep diherdik keluarga ayu sofea diatas tindakannya.Jep kecewa.Based dan pasukannya merasakan bahawa jep sudah melampau dan perlu diajar. Based mengajak Jep dan mamat serta shuib berlumba dengannya.Jep menyahut cabaran dan perlumbaan diadakan sekali lagi di ladang kelapa sawit.Kali ini perlumbaan dimenangi tiga bujang sepah, namun shuib mengalami kecederaan sewaktu berlumba.
Ketahui kisah selanjutnya dalam Sepah The Movie.
Sepah The Movie
Sepah The Movie
Sepah The Movie
Sepah The Movie
Sepah The Movie
Sepah The Movie
Sepah The Movie
Sepah The Movie
Sepah The Movie
Sepah The Movie
Sepah The Movie
Sepah The Movie
Sepah The Movie
Sepah The Movie
Ni promo dya:
Klik kalau nak tengok

Ni lagu OST cite nih:

Lirik lagu:
Setiap apa yang berlaku
Pasti ada hikmahnya
Dan setiap apa yang terjadi
Ku diberi satu pengajaran
Untuk ku teruskan hidup ini
Yang memberiku satu makna
Akan ku tabah semuanya
Ujian telah pun nyata
Biarpun perit
Akan ku telan
Dengan wajah senyumku
Dan ku berdoa
Agar Tuhan beriku bahagia
haa haaa
** Maafkan diriku ini
Oh Kasih
Seandainya melukakan hatimu
Janganlah dibenciku
Ku hanya insan biasa
Yang keliru
Hoo Ooooo
Jikalah ku dapat berterbangan tinggi
Akan ku pergi ke hujung dunia ini
Maafkan diriku
Aku hanya ingin bahagia
Kembalilah padaku
Ku rayu kepadamu
Oooooooooooo
Oooooooooo
Ooo Oooo
Ooo Oooo
Oooooooooo
ok bye...komen entry......


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...