Blog Afiq Ikmal : November 2012

Jom terjah entry yang lain

30 November 2012

Tapai

Hai...fuhhh sedap makan tapai lama tak makan tak lah lama sangat"mengidam" hahhah ingat pompuan je ker...sedap....sekali ngap fuhhh manis jer rase makan ler dalam dua tiga yang lain simpan...Nak ker beli lah hheh...

Ehsan:google

Tulah tapai kalau tak pernah makan tu try ler kot-kot jadi favourite food ker hhaah...nak buat susah kot....ntah orang tua-tua kata tak leh marah and ada aku dengar tak boleh tenok benda merah atau "cuti"ada banyak lagi pantang larang,itu aku tak tahulah apa kaitannyer nak buat tapai ngan semua benda tuh...

Yan penting rasa dia sedap...koran try tanya pantang dia kat oran tua-tua mesti dia orang tahu...bye...komen entry.

27 November 2012

Lagenda Budak Setan 2 Katerina


Hye...hehe tadi masa tengok TV ada promo "Lagenda Budak Setan 2 Katerina"....layan promo cam best jugak tak silap 29 November 2012 keluar esok lusa lah kan... kita tengok best ke tak...

Ehsan:google.

Tu die hehhe... 2 hari lagi yer  jangan tak tengok...

Sinopsis Lagenda Budak Setan 2:

6 bulan telah berlalu, selepas kematian Ayu. Kasyah masih bermurung atas kehilangan isteri tersayang, Ayu. Melalui Athirah, bayinya, segala kasih saying dicurahkan. Katerina juga semakin pulih kekuatannya untuk berdepan semula dengan Kasyah. Ketabahan dan ketenangan Kasyah masih menyerlahkan senyuman dibibirnya meskipun kehilangan orang tersayang, benar-benar buatkan Katerina mengaguminya.
Poster Lagenda Budak Setan 2 Katerina
Kemesraan mulai terjalin semula antara keduanya. Mereka sering keluar bersama dimana Kate sentiasa berada disampingnya hingga membibitkan rasa cinta. Katerina memperkenalkan kasyah kepada kedua orang tuanya. Mereka merancang untuk bertunang namun ditentang oleh ibu Kate, Sofea. Sofea tidak puas hati kerana Kasyah adalah punca menyebabkan Kate kecewa hingga hampir membunuh diri selepas Kasyah menikahi Ayu. Tak mungkin dia menerima kasyah sebagai menantu setelah dia kematian isteri.
Kate tetap berkeras mahukan pertunangan tersebut hinggakan kedua orang tuanya terpaksa menurut. Namun, ayahnya, Sofean, punyai muslihatnya sendiri meskipun dia menyatakan persetujuannya.
Ketika yang sama, Hisyam, bekas kekasih Kate yang masih menggilainya muncul kembali, mencetuskan kekecohan. Hisyam mengupah sekumpulan lelaki memukulnya hingga patah kaki. Kate naik angin lalu memarahi Hisyam dan mengugut untuk melaporkan kepada polis.
Kasyah bekerja dengan rakan niaga Sofean, setelah berhenti kerja. Kate pula ke Afrika Selatan untuk urusan perniagaan. Ketika inilah Sofean memasang perangkapnya. Zahirah dibayar untuk menggoda Kasyah hinggakan dilihat oleh Firdaus, pengurus tempatnya bekerja. Sofean dihubungi dan diceritakan segala apa yang berlaku. Sofean menyarankan Kasyah dibuang kerja dengan serta merta. Inilah rancangan terbaik Sofean memerangkap Kasyah.
Kate amat terkejut sepulangnya dia dari Afrika Selatan, mendengarkan perkara tersebut. Kasyah cuba menjelaskan keadaan sebenar namun Kate berkeras untuk memutuskan pertunangan. Kasyah yang tidak bersalah, benar-benar kecewa dan pasrah. Kasyah menyerahkan takdir untuk menjelaskan kebenaran.
Masa berlalu, Athirah pun sudah menjangkau usia 2 tahun. Kasyah masih murung, begiru juga Kate. Kedua mereka terluka hati. Antara mereka masih ada rasa saying yang menebal. Kate mengambil keputusan mengahwini Hisyam dengan hasrat menyakiti hati Kasyah. Kate tahu yang Kasyah amat menyintainya dan dalam masa yang sama ingin membalas dendam ke atas Hisyam.
Meskipun kate mengahwini Hisyam, beliau enggan membiarkan tubuhnya disentuh Hisyam. Mereka tidur berasingan. Kate ingin mendera Hisyam zahir dan batin. Kate takkan biarkan suami ‘gay’nya menyentuh tubuhnya..
Sementara Kasyah, membesarkan anaknya dengan bantuan abangnya, Iskandar. Beliaulah satu-satunya abang yang dia ada. Iskandar yang telah bercerai terpaksa kembali semula ke rumah peninggalan keluarga yang diduduki Kasyah. Malangnya, selain bercerai, Iskandar juga tidak punyai pekerjaan tetap. Kasyah berusaha membantu abangnya itu sedaya mungkin, setidak-tidaknya berada disisnya. Suatu hari, abangnya itu meninggal dunia kerana kemalangan. Anak kesayangannya, Athirah juga turut meninggal dunia tidak lama selepas itu kerana jangkitan kuku dan mulut. Kasyah kini tinggal sendirian, kesepian. Dia kehilangan segala yang disayanginya. Semua orang telah meninggalkannya.
Kate pula nekad untuk meninggalkan Hisyam. Dia ingin bercerai. Inilah sebenarnya yang dimahukan. Dia ingin menyeksa Hisyam. Harapannya semoga Hisyam menderita sampai mati. Ketika Kate minta Hisyam pergi setelah memfailkan tuntutan cerai, Hisyam merasakan dirinya bagai ditusuk sembilu tajam. Bagaikan terhiris jantungnya. Hisyam sangat kecewa dan serasa ingin membunuh diri. Hidup bagaikan tak bererti lagi baginya.
Sofean terkejut mendengar keputusan Kate. Kate menyatakan kejadian sebenar tentang Hisyam dan sebab-sebab dia mengahwini Hisyam. Kini, barulah dia mengerti bahawa Kate selama ini tak bahagia. Beliau menyalahkan dirinya kerana menjadi punca memisahkan Kate dengan Kasyah. Sofean benar-benar menyesal. Kasyah perlu dicari dan menyatakan kebenaran.
Kate terserempak dengan Zahirah lalu bertanyakan perkara sebenar terjadi antara keduanya. Kate yang mendapat tahu muslihat sebenar, mengadap ayahnya Sofean. Sofean terpaku, tidak menyangka muslihatnya terbongkar.
Masa berlalu, Kasyah masih tetap menyayangi kate. Dia juga mengerti yang mereka berdua hanyalah mangsa keadaan. Suatu pagi.., tanpa diduga Kasyah menghubungi Kate semula.
Inilah permulaan indah untuk kisah cinta mereka yang tak akan menemui titik noktahnya.
Tu sinopsis, ni promo dia.

Klik ler promo tu untuk tengok sikit-sikit pasal cite nih and nih lagu dia:



Lirik lagu:
Hampanya hatiku berteman sunyi
Merasuk jiwa sesakkan hati
Hariku yang sunyi terbenam rindu 
Kerna dirimu

Oh bulan temani malam heningku
Oh hujan basuh hati sepiku
Dan kau ambil semua yang ku cintai
Yang tersiksa hanyalah mimpi
Oh tuhan inikah cobaan
Atau hukuman darimu

Hambarnya hatiku tanpa cintamu
Dingin dan sepi mengisi hatiku
Hidupku jalani tanpa harapan
Rejam jiwaku

Oh bulan temani malam heningku
Oh hujan basuh hati sepiku
Dan kau ambil semua yang ku cintai
Yang tersiksa hanyalah mimpi
Oh tuhan inikah cobaan
Atau hukuman darimu

Oh bulan temani malam heningku
Oh hujan basuh hati sepiku
Dan kau ambil semua yang ku cintai
Yang tersiksa hanyalah mimpi
Oh tuhan inikah cobaan
Atau hukuman darimu

So jangan lupa tengok komen entry bye...




Sepah The Movie

Hai...tengah pikir-pikir apa nak post,dapat idea lepas ada promo "Sepah The Movie"kali ni lain sikit diorang dah tak jadi adik beradik tapi kawan rapat dalam cite tu...

Sinopsis cerita:


Sepah gelak geli jejaka cross, menceritakan tentang ragam tiga lelaki berstatus bujang yang bergelar pekerja kilang elektronik di sebuah kilang berhampiran pekan kampung mereka, dan mereka terlalu obses pada motor cross.
Sepah yang berkawan rapat serta mempunyai hobi yang sama sejak kecil lagi, terpaksa menghadapi peristiwa yang telah melahirkan konflik persahabatan mereka, semenjak kemunculan seorang gadis cantik bernama “Ayu sofea”, yang mana bertugas di bahagian kawalan kualiti di kilang elektronik tempat mereka bekerja.
Maka berlaku, strategi dan juga ragam tiga lelaki bujang ini didalam situasi untuk memenangi hati “Ayu sofea”. Gadis yang berkacukan melayu bugis itu sangat pandai menyesuaikan diri bila berhadapan dengan karenah dan juga ragam tiga bujang sepah. Terjadilah sketsa serta babak-babak yang kelihatan membodohkan diri sendiri serta buli membuli sewaktu tiga bujang itu mengatur strategi. Namun semuanya gagal.
Sepah The Movie
Kegagalan tiga bujang itu memenangi hati “Ayu sofea” adalah puncanya disebabkan oleh kemunculan seorang pengurus baru di dalam kilang tersebut yang bernama “Based”. Based yang berlatarbelakangkan pendidikan luar negara serta berketurunan anak orang berada sangat mudah menghampiri Ayu Sofea dengan penampilan serta imejnya.
Situasi ini disedari oleh tiga lelaki bujang cross itu,dan telah melahirkan suatu sifat cemburu dan sakit hati.Kebetulan “Based” juga adalah penggemar motor cross dan mempunyai pasukannya sendiri.Maka dengan sifat lelaki jati,tiga lelaki bujang sepah itu mencabar pasukan based didalam suatu perlumbaan sihat.
Perlumbaan yang berlangsung disebuah ladang kelapa sawit dan telah mengundang kemalangan pada salah seorang tiga sahabat baik itu,iaitu Jep.Tiga lelaki bujang sepah menerima sindiran dan juga ejekan dari pasukan “Based”..
Tiga sekawan bujang sepah menyedari akan kesungguhan salah seorang dari mereka pada ayu sofea,iaitu jep.Mamat dan shuib mengalah dan bertekad membantu jep mendapatkan Ayu sofea Strategi yang licik diaturkan mamat dan shuib untuk memenangi hati ayu sofea pada jep.Namun apabila strategi ingin bermula sahaja,muncul based menjadi penghalangnya.
“Ayu sofea” menyedari bahawa Jep sangat cintakan ia,hinggakan jep sanggup melakukan segala-gala untuk memenangi hati ayu sofea.Namun ternyata based lebih bijak mengatur strategi.Based meminang ayu sofea dan peminangannya diterima keluarga ayu sofea,memandangkan kedudukan keluarga Based menyakinkan keluarga ayu sofea.
Situasi ini mengundang kecewa yang teramat sangat pada Jep serta sahabat rapatnya shuib dan mamat. Dua lelaki bujang sepah ini di dalam dilema apabila melihat keadaan Jep sudah tidak seperti dahulu.Shuib dan mamat mengatur strategi untuk mengembalikan keceriaan jep, namun semuanya gagal.
Jep dengan hati yang membara telah menemui keluarga ayu sofea memohon agar diputuskan talian pertunangan diantara Based dan Ayu sofea. Situasi ini melahirkan keadaan yang amat memalukan apabila Jep diherdik keluarga ayu sofea diatas tindakannya.Jep kecewa.Based dan pasukannya merasakan bahawa jep sudah melampau dan perlu diajar. Based mengajak Jep dan mamat serta shuib berlumba dengannya.Jep menyahut cabaran dan perlumbaan diadakan sekali lagi di ladang kelapa sawit.Kali ini perlumbaan dimenangi tiga bujang sepah, namun shuib mengalami kecederaan sewaktu berlumba.
Ketahui kisah selanjutnya dalam Sepah The Movie.
Sepah The Movie
Sepah The Movie
Sepah The Movie
Sepah The Movie
Sepah The Movie
Sepah The Movie
Sepah The Movie
Sepah The Movie
Sepah The Movie
Sepah The Movie
Sepah The Movie
Sepah The Movie
Sepah The Movie
Sepah The Movie
Ni promo dya:
Klik kalau nak tengok

Ni lagu OST cite nih:

Lirik lagu:
Setiap apa yang berlaku
Pasti ada hikmahnya
Dan setiap apa yang terjadi
Ku diberi satu pengajaran
Untuk ku teruskan hidup ini
Yang memberiku satu makna
Akan ku tabah semuanya
Ujian telah pun nyata
Biarpun perit
Akan ku telan
Dengan wajah senyumku
Dan ku berdoa
Agar Tuhan beriku bahagia
haa haaa
** Maafkan diriku ini
Oh Kasih
Seandainya melukakan hatimu
Janganlah dibenciku
Ku hanya insan biasa
Yang keliru
Hoo Ooooo
Jikalah ku dapat berterbangan tinggi
Akan ku pergi ke hujung dunia ini
Maafkan diriku
Aku hanya ingin bahagia
Kembalilah padaku
Ku rayu kepadamu
Oooooooooooo
Oooooooooo
Ooo Oooo
Ooo Oooo
Oooooooooo
ok bye...komen entry......


26 November 2012

Page kurang mendapat sambutan

Assalamualaikum...aku buat page rasa-rasa dalam dua hingga tiga minggu...kurang mendapat sambutan ler,camner erk nak banyakkan orang yang like page dalam facebook tu...sape yang singgah blog nie like ler page tuh,alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan,so alang-alang dah buat page tu korang like yer,kalau nak like klik sini...
Like ramai-ramai dan jangan lupa twitter tu...klik sini

22 November 2012

Istanbul Aku Datang

Hai...keboringan melanda,tak tahu nak buek gapo nih???...Dalam tv ada promo "Istanbul Aku Datang" bestnyer haha...nak tengoklah best jugak promo dya,rugi kalau tak tengok...Tomok berlakon hheheh.


Ehsan:Google

Okeyh...ni movie trailer dya...tengok sikit-sikit jer yag lebih tu pi tengok kat panggung wayang atau astro first kalau tak pon DVD yer...

Dari: www.youtube.com

Klik yer movie trailer dya...ok nak lagu dya tak??? ni lagu dia best la juga...

dari: www.youtube.com

Lirik lagu:
Aku datang kepadamu
Aku datang mencarimu
Tapi kau pergi dariku
Bagai bayu di jari jari ku

Aku datang dengan rindu
Aku datang dengan pilu
Tapi kau terus membisu
Bagai bintang dingin menjauh

Ke manakah perginya kasih kita
Ke manakah hilangnya erti setia
Berlari ku mengejar
Namun cahayanya makin pudar

Ke manakah harusku bawa cinta
Ke manakah harus ku cari syurga
Andai bukan kepadamu
Ke mana lagi harus ku tuju
Ooohhhhhh

Ke manakah perginya kasih kita
Ke manakah hilangnya erti setia
Berlari ku mengejar
Namun cahayanya makin pudar

Ke manakah harusku bawa cinta
Ke manakah harus ku cari syurga
Andai bukan kepadamu
Ke mana lagi harus ku tuju

Aku datang kepadamu
Kepadamu

Ok...enjoy entry malam nih...and jangan lupan komen tau...bye



21 November 2012

Doakan Gaza

Hai...nak buat apa tak tau pagi ni dah nak dekat tengah hari dah...Kesian tengok orang-orang Gaza,kecik-kecik dh kena tembak,bom kesianya...Yang paling terbaru,roket dilancarkan...


Klik untuk lebih jelas.
Ehsan:Google
Kesian kan saudara sesama islam kita disana,takkan hanya duduk dia makan keropok tengok TV?Marilah kita berdoa untuk Gaza semoga dilindungi Allah daripada Israel...


Doa Qunut Nazilah:


Marilah kita berdoa untuk saudara kita...semoga mereka dilindungi Allah...

20 November 2012

Keajaiban Cinta

Hai...korang layan tak cite Tiara best kan??? tak dak kerja hari ni nak kongsi lagu OST Tiara "Keajaiban Cinta".Best so...kalau korang cam aku mesti layan juga...


LIRIK LAGU:Keajaiban Cinta,Adira feat Aliff Aziz

Takkan pernah aku menyerah
Walau harus terpisah ruang
Hanya bisa bermimpi
Terlukis dalam khayal
Betapaku tunjuk setia
Biar waktu terus berlalu

Hati takkan pernah berhenti
Menyanyikan lagumu
Membaca puisimu
Selamanya aku rindu

Biar hujan yang turun
Membasahahi jiwa ini
Ku tetap setia menanti dirimu

Kerna cinta ku mampu mematahkan sepi
Ku sanggup menunggu dirimu
Walau seumur hidup
Kerna cinta ruang tak menjadi misteri
Hanya ku melihat dirimu
Datang memeluk daku

Biar hujan yang turun
Membasahi jiwa ini
Ku tetap setia menanti dirimu

Kerna cinta ku mampu mematahkan sepi
Ku sanggup menunggu dirimu
Walau seumur hidup
Kerna cinta ruang tak menjadi misteri
Hanya ku melihat dirimu
Datang memeluk daku

Kerna cinta ku mampu mematahkan sepi
Ku sanggup menunggu dirimu
Walau seumur hidup
Kerna cinta ruang tak menjadi misteri
Hanya ku melihat dirimu
Datang memeluk daku (memeluk daku)







19 November 2012

Jom Jadi Follower Saya by "Arrien Amani".



Jumlah followers terbaru.


Followers 95 target kalau boleh 200 followers kalau tak 150 pon ok.

Tag:




18 November 2012

UPSR result

Hye...demi readers tercinta aku sanggup update untuk korang huhu...boring a.k.a tak der kerja nak buat...Aku telah di 'offer' oleh mak aku untuk bekerja sebagai pemotong benang di kilang menjahit baju melayu hhaahah tak mau aku segan orang perempuan banyak huhu...

Esok 19 November 2012 huhu keputusan UPSR hahha...tak tahu lah,nasib korang kalau buat elok-elok dapat elok tapi kalau hentam kromo tu nasib lah kalau betul,betul kalau salah,salah...

Ok korang tau tak sekarang ada sistem semak secara online and guna handphone...

Semak secara online.



Semakan Keputusan UPSR 2012 Keputusan UPSR 2012 Secara Online @ SMS 19 November 2012!!
Klik untuk lebih jelas.


1.Pergi ke laman web SAPS,klik sini.
2.Klik butang Semakan Ibu Bapa yang berwarna merah.
3.Masukkan No Kad Pengenalan atau Sijil Surat Beranak dan pilih sama ada Sekolah Rendah atau Sekolah Menengah dan seterusnya klik butang Semak Laporan.


Semak keputusan secara SMS.
1.Taip UPSR [angka giliran] dan hantar ke 15888.
2.Contoh: UPSR BC001A040 hantar ke 15888.

Tapi kalau tak silap lah pada hari keputusan keluarbaru boleh yer...Semoga adik-adik UPSR tahun ni ramai dapat 5A...bye


17 November 2012

Tolong-menolong

Hei...tengah buat apa tue...jom layan entry ni yer...3 hari lepas sempat aku tolong renovate sikit-sikit lah blog orang hehe...tolong jer...Welcome sebab ucap thank you kat aku Iman Khushairi.


Klik untuk lebih jelas.
Printscreen dari blog budak nie.

Ni lah orang yang aku tolong tu...camna muka dya???hehe so kalau nak tengok blog dia ---> sini.So korang komen lah entry ni bubye...

16 November 2012

Maharaja Lawak Mega 2012

Hai...tengah layan Maharaja Lawak Mega 2012...Best la,korang layan tau hehhe...boleh tahan la lawak dya...

Klik untuk lebih jelas.
PESERTA MAHARAJA LAWAK MEGA 2012
Pi Mai (Imuda dan Mat Over), 
Boboi (Afdlin Shauki, Harun Salim Bachik dan Nabil), 
Jozan (Johan dan Zizan), 
Sabon (Abon dan Sathia), 
Jambu (Taukeh dan Yus), 
R2 (Rahim dan Wan Lopez) 
Shiro (Shahrol dan Ajak).
Saywho (Eko, Bocil dan Vicha) 
The Bandung Jokers (Dodon, Amin dan Aman)
Dadidu (Bobo, AR Badul dan Arif Sudin).
tiga lagi kumpulan iaitu Balas, Kecik dan Mamu perlu melalui satu ujian di Kerusi Panas MLM.

Best...layan yer...komen tau bye...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...