Blog Afiq Ikmal : Prepare Raya Haji

Jom terjah entry yang lain

24 October 2012

Prepare Raya Haji

Salam,ehhe habis dah exam merdeka!!!but we have PBS ni yang tak berapa sedap nak dengar walaupun dah habis periksa PBS tu tak boleh lah nak lupa heehe PBS pon tak tau cikgu nak bagi bila sebab tu lah tak berani nak ponteng suke hati haha tapi kalau sakit bleyh la heh...

Tinggal dua hari jer lagi nak raya haji (Aidil Adha)so nak raya mana tak tahu lagi rasa cam nak raya rumah jer...baju raya of course baju raya puasa haritu tak kan nak buat lain membazir nanti tak boleh pakai lak singkat,cepat tinggi kalau nak buat boleh no problem hantar jer kt kilang jahit baju melayu kejap jer dh siap heheh...(tapi tak buat pon).

Dulu tk post pon baju raya sebab renew blog hehhe baru-baru ni rasa cam nak aktif dalam berblogger plak hheheeh...eh dia nih asyik songeh jer...
Daging korban confirm orang hantar insyaallah...lembu ker kambing ke unta ker???unta ada ker?tak pernah lagi dapat unta yang dapat lembu jer...


Klik untuk lebih jelas.

Wow lembu besar tu... mau satu taman pon tak habis hheehe kat sini tak dak lah lembu besar gedabak macam tu hehe...kalau nak lembu bleh minta ayah or mak korang belikan hehe...Panjang jugak aku post malam ni hahha macam karangan BM Penulisan heh...

Sambung lagi fasal raya haji kuih tak buat kot maybe beli buat bihun sup ker apa ntah tak tahu luper bukan aku yang buat tok aku yang buat over plk dia nih haduish...tolong kacau boleh ler haha...yang penting kena amik iktibar dari kisah pengorbanan nabi Ibrahim mengobankan puteranya nabi Ismail.Kisah menyayat hati....sanggup berkorban demi mentaati perintah allah...kita pon kena berkorban harta nyawa dan sebagainya demi agama tercinta...ok just here for this night layan 30 minit Ustaz Don
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...